ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Κύριο

Μπάμπη Ανδρικόπουλο

           Μπολάτι

Αγαπητέ Μπάμπη,

Γυρίζοντας το βράδυ μετά τη θεατρική παράσταση που τόσο επιτυχώς απέδωσε η «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» με όλους σας τους συντελεστές, πήρα στο χέρι το βιβλίο που είχες την ευγένεια να μου χαρίσεις (και με αφιέρωση μάλιστα) και διάβασα απνευστί το μισό!!

Σε δυο νύχτες το τέλειωσα και ένιωσα χίλια-δυο συναισθήματα να με ζεσταίνουν από το περιεχόμενο.

Ιστορία απλή, οικογενειακή, τρυφερή, γεμάτη αγάπη, αλληλοσεβασμό, αναγνώριση. μαθήματα ζωής!

Όλα δοσμένα με ύφος αληθινό χωρίς φτιασίδια, αλλά που αναδεικνύει τις στέρεες βάσεις της οικογένειας, της αλληλοεκτίμησης -όχι εξάρτησης- των υγιών σχέσεων των γενεών αλλά και του μόχθου και του κόπου, που όμως σε «γεμίζει», σε αναδεικνύει ως κύτταρο της Κοινωνίας, που συμβάλλει και αφήνει αποτύπωμα γύρω του. Και βέβαια συγκινητική η πρόθεσή σου ν’ αναδείξεις τον Πατέρα σου, τον υπέροχο αυτόν άνθρωπο και δάσκαλο και οικογενειάρχη και… έμπορο, που ξεχώριζε όμως από τους κατ’ επάγγελμα εμπόρους, όπως κι εσύ, που σκορπούσατε παντού τη ζεστασιά, την αγάπη και την ειδοποιό προσωπικότητα του Δασκάλου σε κάθε στιγμή κι όποιο περιβάλλον!

Ήταν μια πτυχή της δραστηριότητας των γλυκύτατων γονιών σου που δε γνώριζα, αλλά που εξηγούν γιατί και πως διαμόρφωσαν τα παιδιά τους σε ανθρώπους ξεχωριστούς και με κοινωνική συνείδηση και προσφορά.

Με συγκίνησες! Τα θερμότατα συγχαρητήρια για το δώρο στη μνήμη του πατέρα σου. Ουσιαστικά αναδεικνύεσαι εσύ ως ένας δυναμικός, ξεχωριστός, δοτικός χαρακτήρας γεμάτος καλοσύνη, αγάπη προς το Περιβάλλον σου και το ωραίο χωριό σου το Μπολάτι και τυχεροί οι μαθητές σου κι όσοι συντοπίτες σου σε ακολουθούν στα οράματα και τις δραστηριότητές σου.

Να είσαι καλά με την οικογένειά σου, να επιτυγχάνεις στις προσπάθειες με τις οποίες διδάσκεις δια των έργων σου κυρίως «ως χαρίεν άνθρωπος όταν άνθρωπος ει».

Τυχερός ο πατέρας σου.

Του άξιζε το βιβλίο σου!

Με αγάπη,

Βασιλική Ευστρατιάδου