TO ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ

30/12/2018

   Tα Χριστούγεννα του 1998 κάναμε για τελευταία χρονιά ως παράρτημα του βιβλιοπωλείου μας κατάστημα με στολίδια και Χριστουγεννιάτικα δέντρα στην Λεωφόρο Γκύζη.Εκεί ένα δέντρο κοσμούσε το κέντρο του καταστήματος.Μάλιστα ήταν τόσο καλή η θέση του που ότι στολίδι του βάζαμε από αυτά που είχαμε στοκ έφευγε αμέσως. Όταν τελείωσαν τα δέντρα αυτά στον εισαγωγέα μας, άρχισαν οι πελάτες να ζητούν να αγοράσουν το κεντρικό μας στολισμένο δέντρο!!!
Τότε ζήτησα απ τον πατέρα μου να το κρατήσω εγώ ως ενθύμιο της όμορφης εκείνης εποχής!!! Αμέσως έκοψε ένα χαρτόνι κίτρινο σε σχήμα άστρου…έγραψε ένα ΕΠΩΛΗΘΗ και το έβαλε στην κορυφή του δέντρου!!! Τις επόμενες δύο εβδομάδες δεν το έδωσε αν και κάποια κύριά του πρόσφερε ακόμα και τα διπλά χρήματα της αξίας του για να το πάρει όπως ήταν στολισμένο!!!
Την επόμενη χρονιά τα Χριστούγεννα ο πατέρας μου ήταν κιόλας στους ουρανούς…κι αυτό το δέντρο για 20η φορά φέτος μας θυμίζει όμορφες στιγμές και ξεχωριστές αναμνήσεις από έναν άνθρωπο που μας πρόσφερε πολλά…όχι μόνο υλικά αλλά πνευματικά αγαθά!